Albert Jan Schepers, geboren op 5 oktober 1886 te Gramsbergen, kwam in 1920 kwam naar Westerhaar-Vriezenveensewijk om te werken in het veen. Naast zijn werkzaamheden aldaar, kon je bij Albert Jan ook terecht voor het slijpen van schaatsen en fietsreparaties. Op zekere dag liet hij een nieuwe pand aan de hoofdweg bouwen met daarin een woning, café met slijterij en rijwielhandel. Door de aanschaf van één van de eerste auto’s in het dorp werd hij regelmatig  gevraagd om mee te rijden naar het ziekenhuis in Almelo en andere ritten die men per fiets niet kon volbrengen. Naarmate het drukker werd, vroeg hij hiervoor een kleine vergoeding en op deze manier ontstond  naast al zijn andere activiteiten een heus taxibedrijfje.

Toen de textielindustrie hoogtij vierde in Twente kocht hij naast  zijn Café, rijwielhandel en taxidiensten bussen voor het vervoer van textielarbeiders. In de weekenden en de vakanties werden met deze bussen gezelschapsuitjes en meerdaagse busvakanties verzorgd. Zijn zoon Bertus zette het bedrijf voort en droeg op zijn beurt de zaak weer over aan zijn zonen Bert en Max, die al van jongs af aan werkzaam zijn  binnen het familiebedrijf. Inmiddels is ook Bert Schepers jr, (de oudste zoon van Max) alweer een aantal jaren actief betrokken binnen de organisatie.

Al Sinds 1931 staan wij geregistreerd bij de KvK te Enschede als busbedrijf. Sindsdien is het touringcarbedrijf uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf met ongeveer 15 voertuigen en zo’n 20 medewerkers die tot op de dag van vandaag personenvervoer verrichten door heel Europa.

 

Bekijk hier de foto’s